Werken met classe unique

Wij doorbreken het klassieke jaarklassensysteem en werken met classe unique in de Vlindertuin en in de Libellentuin. Dit betekent dat in de Vlindertuin alle kleuterklassen samenzitten en in de Libellentuin alle lagere klassen, uitgezonderd het 1ste leerjaar (bijtjes) Uiteraard krijgen de kinderen wel een leeraanbod op eigen niveau. Dit heeft een aantal grote voordelen:

• Kinderen leren spontaan van elkaar en met elkaar, over de leeftijden heen.
  • Differentiatie wordt spontaan geïntegreerd en alle middelen zijn steeds voorhanden
  • De leerlingen worden begeleid door meerdere leerkrachten, die hun kennis en ervaring dagelijks delen met elkaar.
  • Het familiaal gevoel tussen de kinderen wordt versterkt.

Het 1ste leerjaar (bijtjes) zien wij als een schakeljaar tussen kleuter en lager, dat toch bijzondere noden heeft. Om die reden houden we onze bijtjes gedeeltelijk apart, maar zorgen we wel voor de nodige verbinding met de Vlindertuin en de Libellentuin.