Stap 4: Intuïtie

Intuïtie

Het is belangrijk dat we leren luisteren naar wat het leven ons aangeeft. Daarvoor hebben we een goed ontwikkelde intuïtie nodig. Hoe vaak negeren we onze intuïtie niet en zeggen we achteraf “Ik dacht het nog! Ik voelde dat het niet goed zat…”

Naar onze intuïtie luisteren vraagt tijd en stilte om dit te doen. Als we alsmaar druk bezig zijn, is er geen ruimte om de inspiratie binnen te laten komen. Daarom leren wij  onze kinderen mediteren en reflecteren en open staan voor nieuwe ideeën. Zo ontdekken zij dat de wereld mooier en intenser is dan ze ooit voor mogelijk hebben gehouden.

De mens is geschapen om op twee benen (ratio en gevoel) te lopen. Wij willen onze leerlingen leren om beiden te ontwikkelen!