RECENSIES

Fantastische school! Fantastische leerkrachten! Ultieme kans voor het leven en deze met beide handen gegrepen! Met de visie en methodes die de Libellenschool hanteert, is dit het mooiste wat onze kinderen mogen ervaren in de bloei van hun leven. Egzona en Jeton- de moeder en vader van Lend en Anna.

"Jade (4j) mag helemaal zichzelf zijn: creatief, nieuwsgierig en actief. Ze doet niets liever dan bijleren, en hier is echt ruimte voor op De Libellenschool. Dat merken we thuis ook - ze is veel rustiger.“

Ze leert dat regels een reden hebben. "Je mag springen in de plassen, maar weet dat je broek helemaal nat wordt en dat je die pas na de speeltijd op de verwarming mag hangen". Deze ervaring heeft haar zoveel meer geleerd dan het opleggen van "moet" en "mag niet".

Ieder kind is uniek en heeft eigen talenten. Dit vind ik normaal en de leerkrachten van De Libellenschool ook. Jade leert haar sterke punten kennen en waarderen, waardoor ze opmerkingen op mindere punten beter kan kaderen."

"Als ouder word je uitgedaagd om anders naar je kind te krijgen. Ik had zelf niet bedacht dat "eigenzinnig en luistert niet gemakkelijk" gewoon de andere kant is van "creatief en vindingrijk". Ik kijk nu op een andere manier naar onze dochter."

Mijn kind gaat heel erg graag naar deze school. Zonder dat we tijd hadden om de school te bezoeken (maar met van te voren veel info te hebben gehad) heb ik Jake (toen net 3jr) daar afgezet in september en een super goede ontvangst gehad. Hij heeft geen enkele dag tot nu toe moeten wenen dat hij er heen ging! Victorie!!! Wat een fijn gevoel. De samenwerking met het bestuur, de meesters en juffen is heel intiem en persoonlijk. Het is fijn alle dagen te weten wat je kind een beetje uitvreet en doet, aangezien ik m'n kind in de klas mag gaan halen en er tijd is om even te babbelen met de juf/meester. Ook ben ik een mini deel van het vrijwillige poetsgroepje, wat altijd in dank wordt afgenomen. Heerlijk. Tot nu toe kunnen ik en Jake!! alleen maar positief over jullie (het hele Libellen team!!!) spreken. Dank je voor jullie dagelijkse inzet om onze kinderen op te volgen, het geduld met aanpassingen en alle hulp die daar bij aan te pas komt. En daar hebben Jake in ik al van gebruik mogen maken. Mama Enen van Jake. Groeiklasje 1 Juf Sanne en Meester Geert. Keep up the good work!!

Ik ben de mama van Amélie, zij is gestart in september in groeiklas 1. Wij zijn zeer tevreden met de vernieuwende visie van de school. De libellenschool is een kleine en warme school met veel aandacht voor de groei van elk kind, en dit op maat. Wat ik heel positief ervaar is: het brengen en halen in de klas (goed contact met leerkrachten en andere ouders), ouderparticipatie, op woensdag gaan ze regelmatig naar het bos en zijn er leuke activiteiten, kinderen worden uitgenodigd om te vertellen en thema’s aan te brengen die dan worden uitgewerkt en waar leerstof aan wordt gekoppeld. De klas heeft verschillende ruimtes die heel leuk zijn ingedeeld. Het team werkt nauw samen, ze heeft 3 leerkrachten. Amélie gaat elke dag enthousiast naar school en ik heb haar enorm zien groeien. Ik merk dat de libellenschool daar een heel groot aandeel in heeft! Kortom een echte aanrader!

Vorig jaar startte voor ons een zoektocht naar de juist school voor onze dochter Lien. Zij heeft het syndroom van down en kon niet meer naar de dorpsschool. Plots stuitten we op een infoavond van de Libellenschool. Voorzichtig gingen we kijken. Daar stond een gemotiveerd team, met mooie visies, duidelijke uitleg en vooral zo positief. Na die infoavond besloten we niet alleen Lien, maar ook haar tweelingzus Kaat in te schrijven. We waren 1 september zo blij dat het schooljaar voor onze dochters startte. Spannend, maar na een paar weken waren wij helemaal overtuigd. Onze twee dochters groeien open, zijn zelfstandiger, opener en gelukkiger. Ze maken al hun beloftes al waar. Elke dag zien we onze kinderen groeien, maar de school groeit mee, ze durft aanpassen, er is veel communicatie en er wordt kort op de bal gespeeld. Deze school is een thuis, niet alleen voor onze kinderen, maar ook voor ons.

De libellenschool is een school waar spontane praatjes met de leerkrachten dagelijkse kost zijn, waar je iedere ochtend en avond via een inloopkwartiertje zorgt voor een vlekkeloos afscheid. Ouders kunnen de hele dag door zomaar binnenspringen en de school mee helpen dragen door o.a. de leuke werkgroepjes die er zijn. Een school waar tijd is voor een praatje en een koffietje in huiselijke sfeer, waar er plaats is voor iedereen en iedereen zich ook thuis kan voelen zowel ouder als kind. Waar jezelf zijn centraal staat, persoonlijke groei wordt gemotiveerd en kinderen in hun kracht worden gezet!
L. mama van L.

• Pinterest - Black Circle