fbpx

Bij jezelf komen/Naar binnen richten

Wij vinden het belangrijk dat kinderen regelmatig tot rust komen, leren stilstaan bij hun lichaam en daadwerkelijk leren ‘voelen’. Daarom wordt er kinderyoga aangeboden op regelmatige basis.

Een open geest ontwikkelen

Er wordt tijd vrij gemaakt om samen met anderen te filosoferen over onderwerpen die ons raken of bezig houden. Deze thema’s worden zoveel mogelijk aangebracht vanuit de kinderen of vanuit situaties die zich voordoen en meer diepgang vragen.

Cultuurbeschouwing

Wij zijn een pluralistische school. Dit betekent dat we het bestaan van verschillende overtuigingen naast elkaar als uitgangspunt nemen. Om die reden bieden we cultuurbeschouwing aan in plaats van godsdienst/zedenleer. Hierdoor krijgen onze leerlingen een brede kijk op de wereld. Onze school organiseert dus ook geen godsdienstfeesten (vb. eerste communie) of andere rituele vieringen (vb. lentefeest). De ouders dienen hiervoor zelf in te staan.

Ik in de groep

Wij leren de kinderen hoe ze op een constructieve manier deel uit kunnen maken van een groep zonder hun eigenheid te verliezen. Hiervoor werken we op regelmatige basis met reflectiegesprekken waardoor ze inzicht krijgen in hun eigen leerproces binnen de groepsdynamiek.  

Helaas geen berichten gevonden.