fbpx

Wij geloven dat ouderparticipatie een essentieel onderdeel van het onderwijs is. School maak je samen; met de kinderen, de ouders, vrijwilligers en de buurt. Wanneer je het sociale systeem van het kind betrekt bij het onderwijs, zal een kind het onderwijs ook gemakkelijker mee naar huis nemen. Op deze manier sla je een brug tussen school en thuis.

Ouderparticipatie

Ouders  worden bij ons met open armen ontvangen. We zijn dankbaar voor het vertrouwen dat zij in ons stellen, om mee zorg te dragen voor de ontwikkeling van hun kind.

In de Libellenschool geloven wij dat het belangrijk is om SAMEN school te maken. Wij zijn een warme en familiale school, die gelooft in de kracht van samenwerking. Daarom vinden wij ouderbetrokkenheid heel belangrijk.

Je kan ervoor kiezen om mee te denken over ons onderwijs in de ouderraad. Daarnaast is er ook de mogelijkheid om actief te helpen in de klassen, de keuken, bij activiteiten, bij het onderhoud van het gebouw… Niet alle hulp gebeurt onder de schooluren of is even tijdsintensief. Met een beetje goede wil is het altijd mogelijk om je steentje bij te dragen. Iedere kleine bedrage helpt. Een minimale inzet van ieder gezin wordt dus wel verwacht, want enkel dankzij deze hulp is een ideale werking van onze school voor jullie kinderen haalbaar.

Ook vrijwilligers die geen kinderen bij ons op school hebben, zijn van harte welkom om te komen helpen; denk aan grootouders, gepensioneerden, mensen met een ziekte- of invaliditeitsuitkering, …

Ouders of vrijwilligers kunnen een vrijwilligerscontract krijgen, indien dit nodig is om in orde te zijn bij bepaalde instanties.