KRACHTONDERWIJS IN EEN NOTENDOP

Krachtonderwijs focust zich voornamelijk op de ontwikkeling van 3 aspecten.

Zelf-bewustzijn

Krachtonderwijs gaat over jezelf ontwikkelen en leren kennen, zodat je je sterke en zwakke punten leert kennen en accepteren. Dat brengt balans en creëert mogelijkheden om te leren. Het is ook belangrijk dat je leert stil te staan en naar binnen durft keren. Door meditatie ga je uit je verstand en leer je stilstaan bij je innerlijke beleving. Zo leer je een goed onderscheid maken tussen je verlangens enerzijds en je geweten anderzijds.  Daarnaast ontwikkel je ook een sterke intuïtie die een goede raadgever is.

Eenheids-bewustzijn

Als je jezelf leert kennen en accepteren, sla je ook gemakkelijker bruggen naar anderen. Je kijkt met een meer open en liefdevolle blik naar de wereld om je heen. En je beseft: ik kan het niet alleen! Wij leven in verbondenheid met elkaar en hebben elkaar nodig om te groeien. Daarnaast zijn we ook verbonden met de natuur en met alles om ons heen: dieren, kunst… Het is mooi en dankbaar om de eenheid der dingen te ervaren. Alles en iedereen doet ertoe!

Creativiteit

Slim en succesvol is niet degene die alles weet of kan, maar degene die weet hoe hij zijn kennis en vaardigheden (veel of weinig) het beste kan gebruiken. En altijd dat stapje verder durft gaan. De verbeeldingskracht van kinderen mag je niet onderschatten, als je ze maar de kansen aanreikt om deze te gebruiken. Daarom verkiezen wij vooral open-ended materialen en opdrachten die binnen het spel talloze mogelijkheden bieden en de creativiteit prikkelen.

Wij willen de mens

In zijn totaliteit ontwikkelen.

Het hoofd staat voor ons denken,

maar ook voor onze dromen.

Deze dromen zijn gekoppeld aan het hart.

Het hart staat voor elk gevoel

dat we kunnen ervaren.

Ook hebben we twee handen

om dingen te ontdekken en te creëren.

Onze handen kunnen dit ontdekken niet alleen aan,

hierin worden ze ondersteund door onze zintuigen.

Tot slot zijn het onze zelfverzekerde

en krachtige voeten

die ons naar onbekende gebieden brengen

en zo mee helpen onze dromen waarmaken.

Anouk Nijs

• Pinterest - Black Circle